CvA verwelkomt twee nieuwe hoofdvakdocenten klarinet

Olivier Patey

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam verwelkomt maar liefst twee nieuwe hoofdvakdocenten klarinet: Johan Naus en Olivier Patey. Olivier Patey en Johan Naus zijn solo-klarinettist van resp. het Koninklijk Concertgebouworkest en philharmonie zuidnederland. Daarnaast hebben zij beiden internationaal naam gemaakt als solist en kamermusicus.

‘We zijn zeer verheugd over de komst van Olivier en Johan,’ aldus Pierre Volders, studieleider blazers van het Conservatorium van Amsterdam. ‘We kijken erg uit naar de samenwerking met hen.’
Johan is al begonnen als docent; Olivier start zijn werkzaamheden per 1 september 2023.

Olivier Patey is soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook is hij actief als solist en kamermusicus. In die hoedanigheid heeft hij opgetreden in prestigieuze concertzalen als de Wigmore Hall in Londen en Carnegie Hall in New York. Hij is nauw betrokken bij het Arties Festival in India en runt zijn eigen platenlabel, Arties Records. Meer over Olivier Patey

Johan Naus is solo-klarinettist van philharmonie zuidnederland en Phion. Daarnaast is hij is vast lid van Ensemble88, dat zich toelegt op hedendaagse kamermuziek. Met het Koninklijk Concertgebouworkest maakte hij een tournee door Europa en speelde hij onder andere op het Lucerne Festival en Musikfest Berlin. Meer over Johan Naus

Johan Naus. Foto: René Knoop

Delen