Keynote Lezing DAS Creative Producing - Zo 12 Maart: Kunst en Politiek

Gepubliceerd op

DAS Creative Producing organiseert, in samenwerking met Adyen, O2Lab en het Prins Claus Fonds, maandelijks op zondagochtend interessante lezingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Hierin onderzoeken we verschillende actuele thema’s die een directe relatie hebben met Ondernemerschap in de Kunst. Wij nodigen hiervoor verschillende sprekers uit diverse kunstdisciplines en werkvelden uit.

Op zondag 12 februari vertoonden we bijvoorbeeld onder de titel “Kunst en Pluriformiteit” de spraakmakende documentaire“White balls on Walls” en gingen we aansluitend met elkaar in gesprek.

Wil je een lezing bijwonen? Voor het komende half jaar staan er op de onderstaande data weer interessante gasten en thema’s op het programma:

  • Zo 12 Maart:Kunst en Politiek

Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart, gaan we samen met onder andere Burgerberaad in gesprek over de relatie Politiek en Kunst.

In de lezing van 12 maart met het thema Kunst en Politiek gaan we in gesprek met iemand van Bureau Burgerberaad  over hoe een Burgerberaad georganiseerd wordt, hoe het precies werkt en hoe Kunst hier een rol in zou kunnen spelen.

Bureau Burgerberaad is opgericht door burgers die zich zorgen maken over de klimaatcrisis en gelooft dat inwoners veel meer betrokken moeten zijn bij de stappen die nodig zijn de opwarming tegen te gaan. Het doel is het stimuleren van goed georganiseerde burgerberaden, in het bijzonder rond vraagstukken op het gebied van klimaat, milieu en biodiversiteit. Ook is er net een voorstel gedaan om een Burgerberaad te organiseren rondom het Slavernijexcuus.

  • Zo 16 April: Kunst en Samenleving

Deze keynote staat de museale wereld centraal en spreken we onder andere met Bogomir Doringer van het Next Museum in Amsterdam Noord

  • Zo 14 Mei: Kunst en Duurzaamheid

We sluiten onze reeks keynotes af samen met Climate Imaginaries at Sea, een samenwerking met DAS Research.

Nieuwsgierig naar DAS Creative Producing? Aansluitend aan alle keynote lezingen is het ook mogelijk om meer informatie over onze Masteropleiding te krijgen. Of kom naar een van onze informatieavonden

De lezingen vinden plaats op de zondagochtend, om 11.00 uur, Adyen, Rokin 49, Amsterdam.
Entree gratis, je hoeft je enkel aan te melden via het aanmeldformulier.

Voor meer informatie: houd onze Social Media in de gaten:

Instagram/Facebook/Linkedin

Delen