Alles over de zakelijke kant van NFT’s op BeroepKunstenaar!

https://rutgervandertas.com/

Beeld: https://rutgervandertas.com/

Gepubliceerd op

Nu alles over de zakelijke kant van NFT’s op BeroepKunstenaar!

De nieuwsgierigheid naar NFT’s neemt enorm toe. Tijd voor BeroepKunstenaar om in de materie te duiken. Welke nieuwe kansen bieden NFT’s? Waar moet je op letten? Hierbij drie nieuwe artikelen die je informeren en op weg helpen.

Wat zijn NFT’s?
Om mee te beginnen: Wat zijn NFT’s precies, wat kunnen ze vertegenwoordigen en welke mogelijkheden bieden ze? Hoe zit het met de zakelijke kant? Hoe zijn je rechten geregeld en hoe kun je als maker zelf aan de slag? Je kunt bijvoorbeeld NFT’s maken van bestaand werk, nieuw werk maken als NFT of het aan NFT’s koppelen. Maar een NFT kan bijvoorbeeld ook toegang geven tot een concert of expositie, live of in de metaverse (de digitale wereld). Er zijn tal van toepassingen te verzinnen!

Stappenplan NFT’s maken
In dit stappenplan bespreken we hoe je NFT’s maakt en welke keuzes daaraan ten grondslag liggen. Hoe verkoop je ze en hoe kies je het platform waarop je deze gaat verkopen? Hoe verdien je euro's met de verkoop en waar moet je op letten?

Download: Aandachtspunten NFT’s
Wanneer je aan de slag gaat met NFT’s zijn er een aantal aandachtspunten. Deze hebben we voor je op een rij gezet. Zo zijn er waarschuwingen vanuit de overheid, weinig zekerheden en kan het omzetten van cryptovaluta naar euro’s problemen opleveren. We informeren je hierover, zodat jij zelf een passende afweging kan maken.

Er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied en we proberen de informatie zo goed mogelijk up-to-date te houden. Mocht je tips voor ons hebben of ervaringen met ons willen delen, dan horen we dat graag. Je kunt contact met ons opnemen via redactie@beroepkunstenaar.nl.

In de kennisbank BeroepKunstenaar.nl vind je alles over de zakelijke kant van werk in de kunst- en cultuursector.

Delen