Annet Lekkerkerker nieuwe voorzitter College van Bestuur AHK

Gepubliceerd op

Annet Lekkerkerker is per 1 maart de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Vanaf die datum neemt ze het stokje over van Bert Verveld, die vorige week afscheid nam van de AHK. Annet Lekkerkerker is sinds 2019 vicevoorzitter van het College van Bestuur.

Annet Lekkerkerker heeft een uitgebreid netwerk in de kunstsector en het hoger onderwijs. Voor haar komst naar de AHK was zij 10 jaar verbonden aan het Holland Festival, eerst als zakelijk en later als algemeen directeur. Daarvoor had Annet Lekkerkerker al vooraanstaande functies in de culturele sector. Ze was onder meer hoofd programmering van de Stadsschouwburg Amsterdam, programmamaker bij Theater De Balie en zakelijk directeur van ZT Hollandia/Theatergroep Hollandia. Ze bekleedt diverse toezichthoudende posities bij culturele instellingen.

Binnen het tweehoofdige College van Bestuur van de AHK beheert Annet Lekkerkerker onder meer de portefeuilles onderwijs, studentenzaken, internationalisering, personeelsbeleid, inclusie, diversiteit en sociale veiligheid. In de afgelopen vier jaar heeft zij zich onder meer hard gemaakt voor interdisciplinaire samenwerking met internationale partners en de bevordering van docentprofessionalisering. Zij zal vanaf 1 april het College van Bestuur vormen met de huidige directeur Zuidas van de gemeente Amsterdam David van Traa, die dan als lid tot het college toetreedt.

Delen