In memoriam: Gert Brinkers

Gepubliceerd op

Op vrijdag 24 februari 2023 overleed Gert Brinkers. Nadat hij een aantal jaren als gastdocent op de Filmacademie werkte, werd hij studieleider Production Design, een afdeling die mede dankzij hem vorm kreeg. Hij was van het begin af aan betrokken bij de opzet van de vakklas Production Design.

Gert Brinkers werkte aan vijfentwintig speelfilms en won drie Gouden Kalveren voor zijn werk. Voor Lepel (regie: Willem van de Sande Bakhuyzen, 2005), Ober (regie: Alex van Warmerdam, 2006) en Dik Trom (regie: Arne Toonen, 2011). Hij heeft vooral met regisseur Jos Stelling langdurig en intensief samengewerkt.

Gert Brinkers zat vol energie en ideeĆ«n. Hij wist overal creatieve oplossingen voor te bedenken. Hij was goud waard voor de studenten en voor zijn collega's. Zonder hem had de Nederlandse filmindustrie (en zeker ook de opleiding Production Design) er heel anders uitgezien.

Gert Brinkers werd 78 jaar oud.

Delen