24 maart 2022 - In Memoriam: Mia Decleir

Gepubliceerd op

Ons bereikte het droevige bericht dat op 24 maart 2022 Mia Decleir is overleden. Mia was van 1981-2004 de oprichter en het hoofd van het Kostuumatelier van de Academie voor Theater en Dans (toenmalig: de Theaterschool).

Mia begon in 1981 als docent/begeleider op het gebied van kostuums bij de afdeling DDV/Regisseur, de voorloper van de huidige Regie Opleiding. Zij verbreedde haar opdracht snel naar alle theater- en dansopleidingen en werd hoofd van het kostuumatelier. Mia realiseerde de kostumering van talloze theatervoorstellingen en ontwierp voor diverse dansvoorstellingen de kostuums.

Vanaf haar eerste dag begon Mia ook te bouwen aan een kostuumcollectie en vormde zo de basis voor de huidige kostuum uitleen.

Mia was in al die jaren een cruciale factor bij het realiseren van de ambities van onze opleidingen en onze studenten. Ze deed dat met een groot theatraal gevoel, met een heel eigen kunstenaarschap, een gedegen ambachtelijke kennis, met hartstocht en ambitie.

Lees hier: Herinneringen aan Mia Decleir   (PDF)
Actrice en bewegingsdocent Riet Verhelst in gesprek met voormalig artistiek directeur Wim Meuwissen


Wij wensen haar familie en naasten veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Studenten, alumni, docenten en medewerkers
Academie voor Theater en Dans
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Delen