Nieuwsflits april - Expanded Contemporary Dance

Mélie Favre

Gepubliceerd op

Lees hieronder de ECD-nieuwflits van april! Over het bezoek van de Orial Martorell School aan onze academie, het job shadowing bezoek van Johanna Marthinsson, auditie-nieuws en over ECD-studenten aan het werk:

Uitwisselingen
Op woensdag 29 maart kreeg de opleiding Expanded Contemporary Dance negen studenten en een docent op bezoek vanuit de Orial Martorell School uit Barcelona. Zij hebben een rondleiding door de school gehad, een Q&A met onze artistiek leider Bojana Bauer, hebben meegekeken bij drama-les van onze eerstejaars studenten en de dag afgesloten met een workshop gegeven door Valentina Campora. Zij hebben een erg leuke dag gehad en een goed beeld van onze school gekregen.

Van 15 mei tot en met 17 mei komt Johanna Marthinsson op bezoek bij de opleiding Expanded Contemporary Dance. Zij is een dansdocent uit Noorwegen en geeft les aan de Edvard Munch Videregåendeskole en heeft vanuit het Erasmus+ programma ruimte gekregen om mee te lopen bij de ECD (job shadowing) en te leren van onze opleiding om zich verder te ontwikkelen als professional. ECD heeft een programma voor haar uitgewerkt, zodat zij een goed beeld kan krijgen van onze school, opleiding en werkwijze.

Studenten aan het werk

  • De vierdejaarsstudent Balder Hansen van de opleiding Expanded Contemporary Dance heeft op 1 april opgetreden in Amsterdam en op 2 april opgetreden in Den Haag in Portrait, Balder on Blue Floor samen met Simon Bus.
  • Vierdejaarsstudenten Dovile Krutulyte en Erikas Žilaitis toeren in het stuk Cyborg DNA van Robin Nimanong. De volgende stop is op 19 april in het Queer East festival in The Place in Londen.
  • Vier dansers van de opleiding Expanded Contemporary Dance hebben op 15 april deelgenemen aan het Masterclassfestival georganiseerd door ISH Dance Collective, het ADAM Quartet en de dansopleiding Expanded Contemporary Dance. Het gaat om Mélie Favre, Sara Mezei, Lucija Miletic en Uhr'lice Rosaria.
  • Ugnė Irena Laurinavičiūtė zit momenteel in haar 3e jaar. In plaats van een stagejaar kreeg ze direct een volledig professioneel contract aangeboden bij het dansgezelschap Dresden-Frankfurt.

Auditienieuws
De opleiding Expanded Contemporary Dance heeft in de week van 10 tot 16 april audities gehouden voor de nieuwe lichting voor het schooljaar 2023-2024. Van de 450 aanmeldingen zijn ongeveer 130 auditanten uitgenodigd voor de laatste auditieronde en daaruit zijn 24 nieuwe studenten aangenomen in het eerste jaar om zich (verder) te ontwikkelen tot professionele dansers.

Lucija Miletic

Sara Mezei

Uhr'lice Rosaria

Delen