Oud Reinwardt studente Celine Oldenhage ontdekt Van der Helst schilderij

Gepubliceerd op

Oud Reinwardt studente Celine Oldenhage heeft bij toeval ontdekt dat de Waalse Kerk al eeuwen een schilderij van Van der Helst in de collectie heeft: De regenten van het Walenweeshuis (1641-1642).

In 2021 heeft zij de afstudeerprijs PJA van Menschprijs op de Reinwardt Academie gewonnen met haar onderzoeksverslag: Objecten van Herinnering. Onderzoek naar een methode om het erfgoed van een Rooms-Katholieke kerkgemeenschap na sluiting van het gebouw van betekenis te laten zijn voor de kerk- en dorpsgemeenschap. Lees hier meer.

Oldenhage was gevraagd door het bestuur van de Waalse kerk om het uitgebreide roerend erfgoed te inventariseren, waarop ze op deze bijzondere ontdekking stuitte. Lees hier meer over in dit artikel van het Parool. 

 

Delen