Cynthia Chua benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gepubliceerd op

Alumna Cynthia Chua is op 23 april jl. benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cynthia zet zich al bijna haar hele leven in voor het bevorderen van kunst, cultuur en onderwijs. Op 16-jarige leeftijd begon ze aan de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Onlangs rondde ze aan het CvA de master Musical Leadership af, waar ze zich verdiepte in muziekonderwijs, elektronische muziek en muzikaal leiderschap.

Cynthia zet zich in voor kwetsbare doelgroepen in de maatschappij. Zo is ze oprichter van het eerste digitale orkest, waarmee ze veerkracht bevordert bij kwetsbare risicojongeren. Ook heeft ze muzikale projecten gerealiseerd voor vluchtelingen, verslaafden en daklozen.
Op vele verschillende manieren inspireert Cynthia leerlingen: als artiest die op podia als Mysteryland en Carré heeft opgetreden, als gastdocent aan het CvA en als docent op de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp. Ze is mentor van leerlingen met complexe problematieken en neemt ze mee in de wereld van muziek. Zelfs toen een van haar leerlingen veroordeeld werd, maakte zij muzieklessen in detentie mogelijk, waarmee ze haar leerling ondersteunde om op het rechte pad te blijven. Ze deed daarnaast divers vrijwilligerswerk, zoals bij de Chinese School Hoofddorp. Als mede-oprichter van GIG Haarlemmermeer geeft ze kinderen en talentvolle kunstzinnige jongeren al jaren de kans om hun talent te ontplooien, en leert ze deze jongeren daarna hoe ze hun talent kunnen gebruiken om een steentje bij te dragen aan de samenleving.

Delen