Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award

Gepubliceerd op

Op 13 mei jl heeft Joop de Graaf, student basgitaar aan de jazzafdeling, de Conservatorium Talent Award gewonnen. Ook won hij de Mingus Compositieprijs en een bedrag van €5000,-, dat beschikbaar is gesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, om verder te studeren of een debuutalbum op te nemen.

De zes finalisten werden beoordeeld op instrumentbeheersing, samenspel, compositiebehandeling, onderscheidingskracht en presentatie. Joop sprong er volgens de jury -  Aad van Nieuwkerk (VPRO Radio), drummer Sun-Mi Hong, muziekprogrammeur Guy van Hulst, journalist Mischa Andriessen en trompettist Suzanne Veneman - uit vanwege zijn goed samengestelde set met fraaie contrasten. Juryvoorzitter Aad van Nieuwkerk: ‘Joop laat op hoog niveau een moderne en eigentijdse sound horen. Hij krijgt het publiek mee in zijn enthousiasme.’

Joop de Graaf treedt op zaterdag 27 mei om 17.00 uur op tijdens Jazz in Duketown, en speelt hij ook op het Make it Jazz Festival in Tilburg.

Delen