Nieuwsflits mei - Expanded Contemporary Dance

Photo credits: Ropes Alligned Produced by WhyNot x ECD Isabel Cordeiro & Ropes Aligned - And then, it becomes that

Gepubliceerd op

Lees hieronder de ECD-nieuwflits van mei! Over het job shadowing bezoek van Johanna Marthinsson aan de opleiding, ECD tijdens het Holland Festival, het vierjarig bestaan van de opleiding en lees waar ECD-studenten momenteel aan werken.

  Bezoek aan de opleiding
  Johanna Martinsson bezocht van 14 tot 17 mei de afdeling Expanded Contemporary Dance. Johanna is dansdocent aan de Edvard Munch Videregåendeskole in Noorwegen en was op bezoek bij de opleiding vanwege haar job shadowing ervaring in het buitenland. Ze bezocht verschillende klassen en sprak met de artistiek leider van de opleiding ECD, Bojana Bauer.

  ECD tijdens het Holland Festival
  ECD-docent Jodi Gilbert treedt op 23 en 24 juni samen met Meredith Monk op tijdens het Holland Festival met Indra's net inclusief live orkest. De twee ECD-studenten Layla Miño en Kofi Boanyah zullen ook bij het festival te bewonderen zijn. Meer informatie: hollandfestival.nl/nl/indra-s-net

  Vierjarig bestaan opleiding Expanded Contemporary Dance
  De opleiding Expanded Contemporary Dance bestaat vier jaar! Dit schooljaar zal de eerste lichting ECD-studenten afstuderen. Zij zullen hun diploma in ontvangst nemen en beginnen aan een professionele loopbaan buiten de school. 

  Studenten aan het werk:

  • Derdejaarsstudent ECD-student, Nara Azevedo Gonçalves, zal deelnemen aan een workshop met choreografen Jonas&Lander in Lissabon. Er wordt onderzoek gedaan naar een bewegingstaal die verband houdt met Fado. Lees hier meer informatie over het onderzoek van Nara.
  • Een van onze vierdejaars ECD-studenten Balder Hansen heeft een plek veroverd in een twee-jarig ontwikkelingsprogramma voor jonge kunstenaars in Eindhoven, EMOVES. Het programma is ontwikkeld voor urban hiphoptalenten. Wij feliciteren Balder en kunnen niet wachten om te zien hoe hij zijn nieuw aangeleerde vaardigheden binnen EMOVES verwerkt!
  • De derdejaars ECD-studenten traden op woensdag 26 april op met de performance And then, it becomes that. Een artistieke samenwerking tussen visual artist Isabel Corderio en areal dancers van Ropes Aligned, in coproductie van ECD en Why Not op het NDSM-terrein. De studenten experimenteerden met hun lichaam en de elementen in suspensie en op de grond, waarbij ze nieuwe relaties met de omgeving aangingen.
  • Derdejaarsstudent Ina Wojdyła treedt op in Lulu, een opera opgevoerd door Marlene Monteiro Freitas in Wenen vanaf mei 27 tot 6 juni 2023. Meer informatie.
  • De ECD-studenten werken hard aan hun juni-voorstellingen. De eerstejaarsstudenten laten eigen werk zien, onze tweedejaarsstudenten werken samen met choreograaf Liat Waysbort aan het repertoirestuk Titanic en de derdejaarsstudenten zijn verdeeld in twee groepen: de ene groep werkt met choreograaf Mario Lopes en de andere groep werkt met choreograaf Yasmine Hugonnet. Alle jaargroepen treden op van 14 t/m 17 juni. Bekijk de ATD-agenda voor meer informatie en tickets!

  Photo credits: Munaycha Draaibas

  Delen