25 en 26 augustus: Symposium ‘A Tower of Babel: Institutions and Epistemologies' op het CvA

Gepubliceerd op

In 2020 sloten vier instituten in Nederland – Conservatorium van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, HKU Utrechts Conservatorium en Universiteit Utrecht de handen ineen om het praktische en academische onderwijs op het gebied van muziek meer met elkaar te integreren. Met behulp van een Leadership Fellow-beurs van het Nationaal Regie-orgaan Onderwijsonderzoek werd een programma opgezet waarin de partnerinstituten gezamenlijk bestaande en nieuw ontwikkelde vakken aanbieden.

In dit symposium komen de voordelen en de uitdagingen aan bod die het samenvoegen van praktische en academische muziekopleidingen met zich meebrengt. Hoe overbrug je in de samenwerking de kloof tussen praktisch en academisch onderwijs? Studenten, docenten en medewerkers van verschillende conservatoria en universiteiten delen hun visie en ervaring in lezingen en discussiepanels. Ook zijn er presentaties van werk door studenten en uitvoeringen.

Meer informatie over het symposium

Delen