Gerda Schunck-Cremers-beurs voor Friso van Kuijk

Gepubliceerd op

Op zaterdag 24 juni mocht Friso van Kuijk de Gerda Schunck-Cremers-beurs in ontvangst nemen. Hij speelde dwarsfluit in een trio van Haydn voor fluit, cello en piano, met Concertgebouworkestcelliste Honorine Schaeffer. Friso is 17 jaar en studeert dwarsfluit in de Sweelinck Academie bij Kersten McCall. 

De Gerda Schunck-Cremers-beurs is ingesteld door het CS-Fonds, een Fonds op Naam bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Fonds richt zich op het behoud van Nederlands muzikaal erfgoed op topniveau door de ondersteuning van Nederlandse musici die deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouworkest of van de orkestacademie. Met de Gerda Schunck-Cremers-beurs ondersteunt het CS-Fonds vijfentwintig jaar lang een jong talent van de Sweelinck Academie. 

Delen