In het EU project CENTRINNO heeft de Reinwardt Academie in negen Europese steden bijgedragen aan de ontwikkeling van lokaal erfgoedwerk

Gepubliceerd op

In het EU project CENTRINNO heeft de Reinwardt Academie in negen Europese steden bijgedragen aan de ontwikkeling van lokaal erfgoedwerk als onderdeel van de initiatieven om Fab City Hubs op te richten. Het gaat hierbij specifiek om voormalige industrie gebieden, waar mensen nu samenwerken om op regeneratieve wijze een circulaire economie en inclusieve samenleving te helpen maken. Bekijk het filmpje met uitleg over het project op het lectoraat website.

Het lectoraat heeft, samen met Imagine IC, de teams voorzien van training en advies op het inzetten van Emotienetwerken, ethnografisch veldwerk en co-collectie methodes – die onderdeel zijn geworden van de Fab City Hub ToolkitCurate the past toward the future. Als gevolg van dit werk, maken de lokale teams tentoonstellingen. Enkele hiervan zijn intussen al geopend. Reinwardt docenten Marjan Otter en Nancy van Asseldonk bezoeken in juni de tentoonstellingen in Barcelona en Kopenhagen. Na de zomer zijn Geneve en Parijs aan de beurt.

De verhalen die in de totstandkoming van deze tentoonstellingen zijn verzameld, dienen gezien te worden als een co-curatie met als doel het bijdragen aan de transities. Samen met deze teams hebben Hester Dibbits, Harry Reddick en Jonathan Even-Zohar een concept ontwikkeld voor een online relationeel archief: The Living Archive. Deze is in mei gelaunched en zal in oktober 2023 formeel af zijn.

Het is de ambitie van het lectoraat om deze benadering, en de gemaakte website, verder te ontwikkelen als onderwijs- en onderzoeksomgeving. In het najaar 2023 gaan wij graag het gesprek verder aan met geïnteresseerde studenten, docenten en/of onderzoekers.

Vragen? Neem contact op met Jonathan Even-Zohar (j.even-zohar@ahk.nl)

Delen