Derdejaars leren over alle aspecten van tentoonstellen tijdens OE24 "Makers - Tentoonstellen"

Gepubliceerd op

Maak zelf een tentoonstelling, dan begrijp je wat er allemaal bij komt kijken. Studenten uit jaar 3 ontdekten tijdens de onderwijseenheid (OE24) "Makers - Tentoonstellen" welke facetten er bij het ontwerpen van een tentoonstelling komt kijken. Dit onder begeleiding van docenten Erik van Broekhuizen en Mario Jellema.  

Praktijk  
Wekelijks werd een aspect van tentoonstellen behandeld, zoals ruimte, het object, sfeer, kleur, tekst en licht. Voordat de theorie werd toegelicht, startte de dag met een praktische oefening. Zo ondervonden de studenten wat het is om plakfolies aan te brengen en tijdens een workshop Verlichting bij de Academie voor Theater en Dans van de AHK oefenden ze met het uitlichten van objecten en probeerden met verlichting een bepaalde sfeer te creĆ«ren.  

Gedicht  
De rest van de week werkten de studenten in tweetallen aan hun opdracht voor een tentoonstelling/ installatie in het gebouw van de Reinwardt Academie. Hoe vertaal je een gedicht naar een tentoonstelling? Welke sfeer roept het gedicht op? Wat wil de dichter ermee zeggen en wat wil jij er als maker mee zeggen?  

Bouwen  
De presentaties waren gedurende drie weken van het Erfgoed Festival in het gebouw jte bekijken. Tijdens de bouw gonsde het van de activiteit. De studenten ondervonden overduidelijk wat hun ontwerp voor het bouwen ervan betekent. De Reinwardt Academie diende als canvas voor dit vak.

Delen