Midsummer Night @ the Academy

Gepubliceerd op

Op vrijdag 7 juli organiseert de Academie van Bouwkunst de Midsummer Night Lecture, een jaarlijkse lezing die het einde van het academisch jaar markeert. Na afloop van de lezing ontvang je de nieuwste editie van ons jaarlijkse journal. Hierin staat een overzicht van de activiteiten aan de Academie van Bouwkunst van het afgelopen jaar. 

Midsummer Night Lecture: Planetary Architecture - door Hans Ibelings

Wij hebben het klimaat veranderd en nu verandert het klimaat ons. In deze nieuwe realiteit kunnen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur - medeplichtig van deze grote ontwrichting van de planeet - niet doorgaan met 'business as usual'. De klimaatnoodsituatie, angstaanjagend als ze is, biedt unieke kansen om architectuur, landschap en stedenbouw te bevrijden van de geloofsartikelen van de modernisering: groei en vooruitgang. Ook biedt de noodsituatie kans om ons begrip van en onze relatie met onze directe Umwelt, alle andere organismen en de planeet in zijn geheel te herijken. Architectuurhistoricus en -criticus Hans Ibelings bespreekt wat zo'n planetaire herijking zou kunnen inhouden. 

Hans Ibelings is een in Montreal woonachtige Nederlandse architectuurcriticus en -historicus. Hij is uitgever van The Architecture Observer en doceert aan de Daniels Faculty of Architecture, Landscape and Design van de Universiteit van Toronto. Zijn meest recente publicatie is Modern Architecture: A Planetary Warming History.


Reserveer hier een plek voor de lezing en/of koop een kaartje voor het feest!


Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211-213, Amsterdam
Voertaal lezing: Engels
Starttijd lezing: 20:00.
Toegang lezing: gratis toegang voor studenten, docenten, medewerkers en alumni van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. 
Feest: Na de lezing is er een feest van 21:00 tot 01:00 uur (toegang: 10 euro, inclusief twee consumpties).

Delen