Het AHK Starterscafé is weer geopend

Foto: Hermance van Dijk

Gepubliceerd op

Met een inspirerende en motiverende Kick-off in de AHK Culture Club is afgelopen maandag het seizoen 2023-2024 van het AHK Starterscafé afgetrapt.

De Kick-off is hét moment voor docenten, medewerkers en studieleiders om elkaar te ontmoeten, het komend cursusprogramma van het AHK Startercafé te ontdekken en met elkaar in gesprek te gaan over ondernemen en de huidige trends en ontwikkelingen op het thema ondernemerschap binnen het kunstvakonderwijs.

Co-creatie in het onderwijs
Anthony Heidweiller, adjunctdirecteur van de ATD, zette iedereen aan het denken met zijn welkomstwoorden over onder-nemen en door-geven. Annet Lekkerkerker, voorzitter college van bestuur, nam plaats in een panelgesprek met Eefje Aarts, alumnus Productie Podiumkunsten en uitvoerend producent, en Lobke de Boer, alumnus Filmacademie en eigenaar van castingbureau Lobke de Boer. Joska Spruijt van KAOSPILOT, een Deense academie voor creatief leiderschap en sociaal ondernemerschap, legde in een korte keynote en motiverende workshop de focus op co-creatie in het onderwijs. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke borrel en de bezoekers bleven nog lang napraten over wat er die avond is gezegd, gedaan en geleerd.

Workshops - Netwerken - borrel
Het AHK Starterscafé is een pop-up café in de AHK Culture Club speciaal voor alle AHK-studenten, -alumni en geïnteresseerden uit de creatieve sector die zich willen verdiepen in de zakelijke kant van de beroepspraktijk.
Hoe bepaal je nu een goed uurtarief en wat moet je allemaal weten als je gaat freelancen? Elke maandagavond wordt er een workshop met een passend thema aangeboden, gegeven door professionals uit het werkveld. Het AHK Starterscafé is de uitgelezen plek om studenten en alumni van alle academies te ontmoeten en mensen te spreken die net zijn afgestudeerd of werkzaam zijn in het beroepenveld.

Gratis voor AHK-studenten en -alumni
De workshops zijn gratis voor studenten van de AHK en alumni die na 2020 zijn afgestudeerd. Ook ouderejaars alumni en mensen die niet gestudeerd hebben aan de AHK zijn welkom, zij kunnen een toegangskaartje kopen (zie de link in de agenda). Na afloop is er tijd om na te praten en elkaar te ontmoeten. Uiteraard onder het genot van een lekker drankje. Het blijft een café!

Wanneer? Elke maandagavond van 18.30 tot 21.30 uur
Waar? In de AHK Culture Club op het Marineterrein

PS: de komende workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige worskhops volgen in januari 2024.

Naar de website

 

Delen