Maandag 25 sept. 17:30 uur - feestelijke uitreiking Top Naeff Prijs, André Veltkamp Beurs  en Henny Kamerman Dansersprijs

'Baseline Babbling' - Kirsty Baker, fotograaf: Ben van Duin

Gepubliceerd op

In de hal van de Academie voor Theater en Dans vindt op maandag 25 september om  17:30 uur de uitreiking plaats van de ATD-fonds studentenprijzen: Top Naeff Prijs, André Veltkamp Beurs en Henny Kamerman Dansersprijs.

  • De André Veltkamp Beurs 2023 gaat naar de afstudeervoorstelling Baseline Babbling van Kirsty Baker afgestudeerd aan de Mime Opleiding.
  • Wie de Top Naeff Prijs 2023  en de Henny Kamerman Dansersprijs 2023 overhandigd krijgen houden we nog even geheim! 

Kom op 25 september naar de hal van de Academie voor Theater en Dans en vier de feestelijke uitreiking met ons mee! Na afloop is er volop gelegenheid elkaar te spreken, onder het genot van een drankje en een hapje.

Over de prijzen 
De ATD-fonds prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan afstudeerders, dit jaar aan de alumni van Lichting 2022-2023: 

  • De Top Naeff Prijs is de oudste theaterstudentenprijs van het land en wordt uitgereikt aan een veelbelovende student afstuderend aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA)  of de Mime Opleiding.
  • De André Veltkamp Beurs is bestemd voor een afstudeerproductie die een tweede leven verdient na de Academie.
  • De Henny Kamerman Dansersprijs is de prijs voor de meest innovatieve danser/maker van het afgelopen studiejaar.

De commissie over Baseline Babbling: 
Baseline Babbling van Kirsty Baker is een genereuze voorstelling die vrolijk en licht onderzoekt hoe publiek en entertainer elkaar nodig hebben. Baker zet haar improvisatietechnieken en komisch talent in voor een buitengewoon vermakelijke studie naar hoe samen te zijn in onzekerheid. Ze ontwikkelde een slimme en tegendraadse vorm, die niet alleen een ontsnapping biedt aan sociale verwachtingen, maar ook een alternatief: een weg naar gevoeligheid, plezier en een kopje thee.

Over het ATD-fonds 
Het ATD Fonds ondersteunt studenten van alle opleidingen aan de Academie voor Theater en Dans om hun opleiding te voltooien en de stap naar het werkveld te maken. Dat doen we door het uitreiken van prijzen en het verlenen van bijdragen.

Bijdragen? 
Iedereen kan bijdragen aan het ATD-fonds en dat is hard nodig!  Ga naar www.atdfonds.nl voor meer informatie. 

 

Delen