Studenten master Kunsteducatie winnen de jury- én de publieksprijs

Gepubliceerd op

Op 22 september 2023 werd De kunst van het ontwerpen uitgereikt: een ontwerpprijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp door kunsteducatoren en kunstdocenten. Studenten Margot van Ruitenbeek en Hedwig Visser van de master Kunsteducatie AHK wonnen zowel de jury- als de publieksprijs in de categorie master. Hun afstudeerproject “Je hebt er (niet) zelf om gevraagd” is een kunsteducatief project gericht op bewustwording over victim blaming bij seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Winnend ontwerp
In het voorjaar van 2023 gingen vierdejaarsstudenten van de opleiding Docent Muziek van Codarts aan de slag met het thema victim blaming bij seksuele grensoverschrijding. Het doel? Bewustwording creëren over victim blaming, waardoor de studenten in staat zijn om het onderwerp te integreren in hun eigen lespraktijk. Meer informatie over dit project vind je hier: www.nietzelfomgevraagd.nl

Het juryrapport vind je hier.

Opnieuw gewonnen
Dit is het tweede jaar op rij dat studenten van de master Kunsteducatie AHK zowel de jury- als de publieksprijs winnen. Vorig jaar wonnen Clara Peeters en Lotte Haasse beide prijzen met Aangeraakt, een dansproject voor jongvolwassen kankerpatiënten en hun naasten. Meer informatie over dit project vind je hier.

Foto’s: Janneke Berendsen en Edwin Smits

Delen