AHK-bacheloropleidingen en associate degrees hoog gewaardeerd in Keuzegids hbo

Gepubliceerd op

De bacheloropleidingen van de academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten worden opnieuw zeer positief beoordeeld in de Keuzegids hbo. Net als voorgaande jaren zijn alle bacheloropleidingen van het Conservatorium van Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie en de Nederlandse Filmacademie beoordeeld als topopleiding. Ook de Associate degree Electronic Music van het Conservatorium van Amsterdam en de Associate degree Klassiek ballet van de Academie voor Theater en Dans hebben het predicaat topopleiding ontvangen. Voor Klassiek ballet is dit een primeur. De bacheloropleiding Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie ontvangt eveneens een mooie score.

Maar liefst zes opleidingen krijgen de maximale score van 5 sterren: de bachelors Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent Muziek, Film en Theater en de Ad’s Klassiek ballet en Electronic Music. Deze opleidingen worden met 4,5 ster op de voet gevolgd door de bachelors Muziek, Dans, Docent Dans en Docent Theater. De bachelor Cultureel erfgoed heeft er een ster bij gekregen en scoort nu 4 sterren.

Over de Keuzegids hbo 2024
De Keuzegids hbo 2024 is een consumentengids voor aankomend studenten die zich oriënteren op een bacheloropleiding. De gids biedt een compleet overzicht van alle hbo- en universitaire bachelors per vakgebied, met daarbij een kwaliteitsoordeel. De Keuzegids baseert zijn ranking op studentenoordelen, studierendementen en op het oordeel van een expertpanel.

Delen