Dansspeld Nederlandse Dansdagen uitgereikt aan Nita Liem

foto: Jean van Lingen

Gepubliceerd op

Nita Liem heeft op het het Gala van de Nederlandse Dansdagen de Dansspeld uitgereikt gekregen. Theatermaker Nita Liem (Don’t Hit Mama) is verbonden aan de Opleiding Docent Dans en maakt deel van de kenniskring Belichaamde kennis in theater en dans. Nita Liem ontvangt de danserfgoed-prijs voor haar pioniersrol binnen de ontwikkeling die hiphop-dans maakte van straat naar theater.

Nederlandse Dansdagen over Nita Liem:
'Nita Liem wordt binnen de hiphop-theaterdans gezien als mama Nita, als de mothership, als de bron. Ze staat op de schouders van anderen die haar voorgingen maar haar stap, precies 25 jaar geleden, om hiphop in Nederland van de straat naar het theater te brengen wordt binnen de hiphop-theater-dans-community aangeduid als een belangrijk en richtinggevend moment.Decennialang bracht het werk van Liem vele talenten voort die nu vormgeven aan het huidige Nederlandse danslandschap. Wat startte als een gevoel van noodzaak 25 jaar geleden om hiphop een theaterpodium te bieden bleek later een onuitwisbare en essentiële bijdrage geleverd te hebben aan een van de meest belovende stromingen binnen de huidige Nederlandse hedendaagse dans.’

Met de Dansspeld eert de Nederlandse Dansdagen personen die decennialang kennis, wijsheid en ervaring hebben overgedragen en daarbij waardevolle bijdragen hebben geleverd aan het Nederlandse danserfgoed.

Delen