Gouden Kalf voor Lucid Dreaming - dansfilm van Emma Evelein, afgestudeerd UC/jmd 2015

scenebeeld Lucid Dreaming

Gepubliceerd op

Op de 43e editie van het Nederlands Film Festival zijn op 29 september de Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, uitgereikt tijdens het Gouden Kalveren Gala. Emma Evelein, afgestudeerd UC/jmd 2015, ontving een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film voor Lucid Dreaming (scenario: Emma Evelein, productie: Blanc Film)

Over Lucid Dreaming
Lucid Dreaming is een korte dansfilm waarin een meisje zich tijdens een treinrit verliest in de wereld van de onbekende man die tegenover haar zit. Onderweg worden ook andere passagiers betrokken bij deze ervaring. Tijdens een treinreis raakt een meisje geïntrigeerd door de onbekende reiziger die tegenover haar zit. Steeds dieper verliest ze zich in diens belevingswereld. Zowel de trein zelf, als haar medepassagiers worden in deze korte dansfilm steeds intensiever onderdeel van deze ervaring. Tijdens de rit, waarbij het inlevingsvermogen gelijktijdig krachtig en kwetsbaar wordt, komen de twee passagiers nader tot elkaar – zonder een woord te spreken.
De hoodfrol wordt gedanst door UC/jmd alumnus 2022 Jinko Adams.

Bekijk ook Emma's indrukwekkende dank-speech https://www.youtube.com/watch?v=3PkQds86Sts

 

Delen