Conservatorium van Amsterdam start met Global Conservatoire

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam neemt met ingang van dit seizoen deel aan een nieuw internationaal samenwerkingsverband: The Global Conservatoire. In The Global Conservatoire bieden de Manhattan School of Music in New York, het Royal College of Music in Londen, de Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen, de University of Music and Performing Arts in Wenen en het Conservatorium van Amsterdam gezamenlijk een digitaal cursusprogramma aan. In deze ‘global classroom’ dragen de expertise en het specifieke profiel van elk instituut bij aan een gevarieerd aanbod aan toponderwijs.

‘De nieuwe samenwerking in The Global Conservatoire biedt de studenten en docenten van alle CvA-afdelingen prachtige kansen,’ zegt Joachim Junghanss, adjunct-directeur en hoofd Jazz en Pop. ‘Ze kunnen gebruikmaken van het excellente onderwijs van onze partners, hun visie cultureel verbreden en hun netwerk verrijken om mee te bouwen aan een toekomstgerichte, wereldomspannende community.’

De cursussen staan open voor studenten van de deelnemende conservatoria, die hierdoor de kans krijgen kennis te maken met andere docenten en studenten en hun netwerk uit te breiden. De deelnemende academies profiteren niet alleen van elkaars expertise, maar breiden zo ook hun opleidingenaanbod uit.

Studenten van het CvA kunnen zich vanaf half november inschrijven voor het cursusprogramma van voorjaar 2024. De aanmelding gaat binnenkort open. 

Meer informatie is te vinden op de website van The Global Conservatoire

Delen