Iris Eshel benoemd tot directeur Breitner Academie

Gepubliceerd op

Het college van bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Iris Eshel per 1 maart 2024 benoemd tot directeur van de Breitner Academie. Zij volgt Roger de la Chambre op, die deze functie ad-interim vervult in verband met het vertrek van Rafael van Crimpen als directeur van de Breitner Academie per 1 november jl.

Met Iris Eshel krijgt de Breitner Academie een directeur die het kunstonderwijs van binnenuit kent. Zij is momenteel Directeur Masteropleidingen van ArtEZ en was van 2013 tot 2017 verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling en internationalisering bij de opleiding Kunst en Economie van de HKU, waar zij tevens studieleider en plaatsvervangend directeur was. Ook het voortgezet onderwijs kent zij goed: zij was als rector verbonden aan de Joodse scholengemeenschap Maimonides en aan het Kaj Munk College. Naast haar onderwijsfunctie is ze momenteel commissievoorzitter bij het Fonds Podiumkunsten en lid van de raad van toezicht van Amsterdam 750.


Annet Lekkerkerker, voorzitter van het college van bestuur van de AHK, kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking: “We zijn er trots op dat we met Iris Eshel een directeur voor de Breitner Academie hebben gevonden die haar sporen in het onderwijs ruimschoots heeft verdiend. Dat ze naast het kunstonderwijs ook het voortgezet onderwijs goed kent is voor de Breitner Academie, waar docenten beeldende kunst en vormgeving voor onder andere het voortgezet onderwijs worden opgeleid, een meerwaarde. We hebben er alle vertrouwen in dat zij samen met het team van de Breitner Academie de succesvolle lijn van haar voorgangers zal voortzetten en uitbouwen.”

Iris Eshel; “Het is een voorrecht om in onze grootstedelijke context - in een tijd waarin kunsteducatie kan bijdragen aan een inclusievere, veilige leeromgeving én betekenisvol onderwijs - verder te mogen bouwen op het stevige fundament dat met overtuiging en zorg is gelegd bij de Breitner Academie”.

Over de Breitner Academie
De Breitner Academie is een van de zes academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). De academie is de enige in Nederland die zich volledig focust op het opleiden van docenten beeldende kunst en vormgeving. De academie biedt een voltijd opleiding op bachelorniveau en een verkorte variant in deeltijd. De discipline-overstijgende master Kunsteducatie van de AHK maakt organisatorisch deel uit van de Breitner Academie.

Delen