Nieuwsflits ECD januari 2024

Federica in Queen Blood by Ousmane Sy - Photo by Sjoerd Derine

Gepubliceerd op

Lees hier de nieuwsflits januari 2024 van de opleiding Expanded Contemporary Dance (ECD):

 • ECD heeft voor de kerstvakantie haar eerste twee weken durende wintercursus gehouden van 4 t/m 16 december 2023. Tijdens deze cursus hebben de deelnemers kennis gemaakt met onze vakken, het curriculum en de pedagogiek van ECD. Zij hebben lessen gevolgd, deelgenomen aan een studenten jam sessie en de New Works voorstelling gezien. De deelnemers en docenten waren erg enthousiast over de cursus en deze is zeker voor herhaling vatbaar! Hier volgen wat quotes van de deelnemers:

"Thank you for creating this opportunity! I'm very grateful for the connections I made and the knowledge I gained. I absolutely loved it!"
"I felt very accepted in that space, not at all judged or compared to, very appreciated by students and teachers, and like all of our individual talents or "shortcomings" were welcomed."
"I am grateful for the experience. "

 • ECD heeft afgelopen december de new works voorstelling vertoont van de eerstejaars studenten met de titel "It Follows". Choreograaf Edivaldo Ernesto heeft samen met assistent-choreograaf Melissa Figueiredo en de eerstejaars ECD studenten een krachtig en intens stuk neergezet waarbij er assosciaties opkomen naar onze huidige maatschappij waarin je moet presteren en waarin er oorlog en geweld is.
   
 • ECD 4 student Bryan Nurhakim heeft een plekje veroverd binnen ICK! Oprichters Emio Greco en Pieter C. Scholten bouwen samen aan een hedendaags repertoire, waarin het intuïtief bewegende lichaam centraal staat. Wij willen hem via deze weg van harte feliciteren!
   
 • ECD 3 student Federica Lovato treedt van 18 t/m 20 januari op in Frascati met Memic Project van Roberta Maimone wat onderdeel gaat zijn van het Come Together programma. Tijdens dit festival worden Frascati 1 t/m 3 gebruikt voor performances, poëzie-experimenten, geëngageerde gesprekken, debatten en dansfeesten. COME TOGETHER is geen festival in de klassieke zin van het woord. In plaats van afgewerkte stukken te presenteren, biedt het een platform voor alle vormen van delen: werk in uitvoering, experimenten, fragmenten uit uitvoeringen, installaties, lezingen en workshops.Ga voor meer informatie en tickets naar: https://www.frascatitheater.nl/nl/pQrjOfY/performances--experimenten--installaties--workshops--come-together-is-terug-
   
 • ECD2 student Anaïs Mauri is gestart met de repetities samen met Saïdo Lehlouh, een choreograaf uit Frankrijk die afgelopen jaar de ECD New Works heeft gechoreografeerd.
   
 • Onze ECD docent Liat Waysbort staat in de theaters met de voorstelling "My Life In Excel". Een moeder hield wegens een juridisch geschil over de zorg voor haar twee kinderen haar leven twee jaar lang bij in een Excel sheet. Een werkelijkheid in hokjes; waargebeurd, maar tegelijkertijd veraf van de realiteit van haar dagelijkse leven. Hoe verhouden deze kille data zich tot de emotionele, mentale en fysieke herinneringen aan die tijd? Choreograaf Liat Waysbort staat na jaren zelf weer op het podium en reflecteert met dans en tekst op deze persoonlijke periode uit haar leven. Herinneringen uit die tijd - frustratie, ongeloof, gebroken dromen, maar ook kracht, vechtlust en gevoelens van absurditeit - worden voelbaar. Big data specialist Dana Ganot staat naast Liat op en podium en ontleedt op ontnuch-terende wijze de relatie tussen data en ons dagelijkse bestaan. Ga naar de website voor meer informatie en tickets: https://www.bittersweetdance.com/
   
 • ECD2 student Aleyna Demir is in het weekend van 27 januari in Parijs om deel te nemen aan een battle genaamd "Frequency". Het is een internationale elektronische dansstrijd waarbij de beste dansers van het genre strijden onder de deskundige blik van een jury van professionals. Ga voor meer informatie naar de website: https://web.digitick.com/frequency-soiree-la-gaite-lyrique-paris-28-janvier-2024-css5-gaitelyriqueweb-pg101-ri10035317.html

Anaïs in student project in 1st year - Photo by Sjoerd Derine

Liat Waysbort - My Life In Excel, foto: Bart Grietens

Delen