Qian Liu en Henry Rodríguez over hun bachelorstudie Docent Klassiek Ballet

links: Qian Lu, foto: Jan Willem Kaldenbach; rechts: Henry Rodríguez

Gepubliceerd op

Een van de vele initiatieven die Ernst Meisner de afgelopen jaren als artistiek leider van de Nationale Balletacademie heeft ontplooid, is de oprichting, in 2022, van de – voor Nederland unieke – bacheloropleiding Docent Klassiek Ballet. Vanuit de wens van de academie om ‘life long learning’ te faciliteren, biedt deze opleiding zowel dansstudenten die een associate degree klassiek ballet behaald hebben als ervaren balletprofessionals de gelegenheid om zich tot klassiek balletdocent te ontwikkelen. Inmiddels hebben de eerste zes studenten de bacheloropleiding succesvol afgerond. Tot de lichting van dit jaar behoren de Chinese Qian Liu, eerste soliste van Het Nationale Ballet, en Cubaan Henry Rodríguez, freelance choreograaf, danser en docent en in 2011 afgestuurd aan de Escuela Nacional de Danza in Havana. In deze nieuwsbrief vertellen zij over hun ervaringen.

> Lees hier het interview met Qian Liu 

> Lees hier het interview met Henry Rodríguez

Delen