Nieuwsflits Expanded Contemporary Dance – April 2024

Gepubliceerd op

De opleiding Expanded Contemporary Dance presenteert in de nieuwsflits van april:

Danslab on tour #2
ECD alumni Wan-Yun Chen is een van de dansers in Danslab on tour #2 onder andere gechoreografeerd door Thirza Riphangen (alumni UC/JMD) bij Sally dansgezelschap in Maastricht.  Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe creatie Exit Sign van Zino Schat
ECD docent en kernteam lid Zino Schat is op 14 maart in première gegaan bij Korzo met zijn nieuwe creatie Exit Sign. Met meer macht kun je meer impact maken. Tenminste, dat zou je zeggen. Helaas verliezen mensen zich maar al te vaak in de drang naar macht en houden ze angstvallig vast aan hun machtige positie in de wereld. Hoeveel impact kun je dan nog maken? Exit Sign is een spiegel van onze piramide, met mannen die er alles aan doen om nog hoger te klimmen. De intenties waren in het begin misschien goed, maar raken verziekt door het egocentrische streven om de top te bereiken. Fractal’s choreograaf en artistiek directeur Zino Schat liet zich voor Exit Sign inspireren door zijn ervaringen uit de battle-scene en de huidige conflicten op het wereldtoneel.

ECD audities
De ECD audities zijn in volle gang! De voorselectie dagen voor de Nederlandse kandidaten zijn al achter de rug. Op 2 april zetten de internationale kandidaten hun beste beentje voor tijdens de voorselecties en vanaf 3 t/m 6 april vinden de echte audities plaats. We hebben weer een mooie jury samengesteld bestaand uit onze kernteam leden en gast jurylid Cristina Planas Leitão die op de laatste auditie dag alles uit de kandidaten zal halen tijdens een repertoire practice. We hebben er zin om de nieuwe klas van het schooljaar 2024-2025 samen te stellen!

Symposium Critical Somatics
Op 23 en 24 april organiseert ECD een symposium Critical Somatics. Wij nodigen jullie uit voor de eerste publieke opening van het onderzoeksproject Critical Somatics. Het symposium vindt plaats op 23 en 24 april 2024 bij de Nationale Balletacademie en de Academie voor Theater en Dans. In september 2023 lanceerde ECD een onderzoeksproject Critical Somatics, ontworpen en geleid door Bojana Bauer en Maria Ines Villsamil Prieto, met als doel het onderwijs van somatische technieken binnen het ECD-programma kritisch te onderzoeken en creatief te hervormen. Het tweejarig project bestaat uit een docentenonderzoeksgroep uitwisselingen met gastonderzoekers en twee publieke symposia.

Ga naar de website voor meer informatie over het programma en schrijf je nu in!

Exit Sign, foto Sjoerd Derine

Audities 2024, foto: Sjoerd Derine

Symposium Critical Somatics, foto: Sjoerd Derine

Delen