Publieksprijs Café Theater Festival 2024 voor Romy Stark en theatercollectief DeRonde/Deroo

Foto DeRonde/Deroo: Job Spijker en Maurice Gemmeke Foto Romy Stark: Petra Groenenboom

Gepubliceerd op

De Publieksprijs van het Café Theater Festival 2024 in Rotterdam ging dit jaar naar oud student van de opleiding Docent Dans Romy Stark. Het theatercollectief van Tom de Ronde en Nick Deroo, DeRonde/Deroo, won de publieksprijs van het Café Theater Festival in Arnhem.

Romy Stark
Romy studeerde in 2020 af van de opleiding Docent Dans en werkt sindsdien als maker en danseres. Stark won in Rotterdam met haar dansduet {DE}PROGRAMMED, dat ze afgelopen weekend samen met Melissa Nout danste in meerdere cafés aan het Afrikaanderplein. De voorstelling was begin maart ook te zien tijdens het Café Theater Festival in Utrecht.

DeRonde/Deroo
Het theatercollectief DeRonde/Deroo van Tom de Ronde en Nick Deroo won de publieksprijs met de voorstelling voorstelling It Really Hurts When Your Head Hits The Concrete. Het duo werkt vanuit filosofische thema’s zoals melancholie of liminaliteit en maakt deze gevoelens in hun werk fysiek tastbaar.
Tom en Nick studeerden beiden aan de mimeopleiding. Tom studeerde in 2021 af en Nick in 2020. 

 

Delen