CvA-docent Bobby Mitchell gepromoveerd

Gepubliceerd op

Op 7 mei jl. is Bobby Mitchell, docent Improvisatie en Keyboard Musicianship, gepromoveerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij verdedigde daar met succes zijn proefschrift Playing Schumann Again for the First Time.

In dit proefschrift bepleit Mitchell een flexibele en creatieve omgang met Schumanns werk, maar eigenlijk met alle muziek die in genoteerde vorm is overgeleverd. Omdat notatie ons nu eenmaal weinig vertelt over de creatieve context waarin muziek is ontstaan, zullen uitvoerders van nu eigen manieren moeten vinden om zich te verhouden tot hun repertoire. Met zijn onderzoek hoopt Bobby Mitchell een aanzet te geven tot een flexibelere en meer diverse uitvoeringspraktijk van, met name, de gecanoniseerde klassieke en romantische pianomuziek.

Delen