Maartje Meijer aangesteld als adjunct-directeur Conservatorium van Amsterdam

Gepubliceerd op

De directie van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) is verheugd te melden dat Maartje Meijer wordt aangesteld als nieuwe adjunct-directeur (afdelingen Klassiek en de opleiding Docent Muziek). De driehoofdige directie is hiermee weer compleet.

Maartje Meijer (1985) heeft een brede staat van dienst. Ze studeerde jazz-zang en -piano aan het CvA en gaf onder meer leiding aan het Junior Jazz College van het conservatorium. Als muzikaal leider/arrangeur was ze actief bij de jong talent-bigband van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (Jong JOC) en de Dienst Zonder God (Rode Hoed). Ook nam ze albums op met Joris Roelofs, Lonneke van Straalen, Jesse van Ruller, Maarten Hogenhuis en anderen. Momenteel rondt ze de European Executive MBA in Brussel af.

‘We zijn zeer verheugd met de aanstelling van Maartje,’ aldus Okke Westdorp, directeur van het CvA. ‘Ze heeft ruime muzikale expertise en een brede blik op muziekvakonderwijs. Ze vult de huidige directieleden uitstekend aan en biedt vanuit haar veelzijdigheid nieuwe perspectieven op het onderwijsbeleid van nu en in de toekomst. We kijken erg uit naar de samenwerking met Maartje.’

‘Ik ben er trots op dat ik deze bijzondere positie mag vervullen,’ zegt Maartje Meijer. ‘Ik voel me erg verbonden met het CvA. Ik heb het instituut vanuit vele perspectieven leren kennen: als student, docent, coach en coördinator. Het is een eer om met zulke bevlogen en kundige collega's samen te werken. Ik zie ernaar uit een positieve rol te spelen in de toekomst van het CvA.’

We wensen Maartje veel succes in haar nieuwe functie.

 

Meer over Maartje Meijer
Maartje Meijer (1985) is een gedreven musicus en veelzijdig leider met een indrukwekkend portfolio in de wereld van muziek en het hoger onderwijs. Ze studeerde jazz-zang en -piano aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalt momenteel een European Executive MBA in Brussel. 

Maartjes carrière wordt gekenmerkt door een sterke educatieve visie, artisticiteit en groot reflectief vermogen. Als uitvoerend musicus en bandleider trad ze op op gerenommeerde festivals en podia in binnen- en buitenland. Ze bracht haar composities ten gehore in onder andere het Bimhuis, Concertgebouw, TivoliVredenburg en op het North Sea Jazz Festival en in Tallinn, Salzburg en New York. Als arrangeur en dirigent heeft ze gewerkt voor de Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Jong JOC, Ruben Hein, Josée Koning, Dienst Zonder God (Rode Hoed), en internationaal onder meer met Matthew Herbert (Verenigd Koninkrijk).

Haar artistieke veelzijdigheid komt tot uiting in haar genre-overstijgende composities in opdracht van literatuur- en poëzie-evenementen, zoals de Joost Zwagermanlezing en de recente laudatio voor Anjet Daanje tijdens de Haagse Literatuurprijzen.

Tegelijkertijd vervulde Maartje op het Conservatorium van Amsterdam functies als docent, coördinator van het Junior Jazz College en projectleider. 

Delen