Interdisciplinair samenwerken bij de AHK; het verhaal van studenten Annika en Max

Zeezusters

Max begeleidt een bezoeker

Gepubliceerd op

Na een korte kennismaking hoefden studenten Annika en Max er niet lang over na te denken, zij wilden graag samenwerken. Vijf weken later presenteerden ze het eindresultaat: Zeezusters. Dit is een interactieve VR-installatie gebaseerd op het boek 'Havbrevene' van Siri Ravna Hjelm Jacobsen. Wat leverde deze interdisciplinaire samenwerking op?

Van concept naar eindresultaat
Annika is tweedejaarsstudent Regie aan de Academie voor Theater en Dans. Max studeert Immersive Media aan de Nederlandse Filmacademie. Ze ontmoetten elkaar tijdens de workshop VR Theater. Max: “De conceptontwikkeling gebeurde samen. Daarna was het focussen op ons eigen 'deel'. Annika deed de regie en ik ging samen met Annika kijken naar wat er mogelijk was op technisch gebied.”

Er werd goed nagedacht over wat er moest gebeuren voor en nadat het publiek de VR- installatie ervaart. “We maakten die momenten onderdeel van de ervaring door er acteurs bij te betrekken en/of een set te maken die past bij wat we het publiek wilden laten ervaren”, legt Annika uit.

Lessons learned
Op de vraag wat ze geleerd hebben van deze samenwerking antwoordt Annika: “Ik heb geleerd om meer te vragen naar duidelijkheid. En ook meer duidelijkheid uit te drukken.” Max heeft artistiek-inhoudelijk veel uit het project gehaald: “Ik heb veel geleerd over Unreal Engine; een 3D creatietool. Maar ook meer kennis opgedaan door het samenwerken met Annika!”

Toekomstmuziek
“Bij een volgende samenwerking willen we ambitieus beginnen en daarna bijstellen waar nodig. Hierdoor denk je gelijk aan eventuele problemen en haalbaarheid van het project, maar blijf je gemotiveerd om te werken aan het 'grote' idee”, vertellen ze.

De samenwerking heeft niet alleen een tof project, maar ook een goede vriendschap opgeleverd. “We houden elkaar in gedachten voor toekomstige samenwerkingen. En we blijven natuurlijk in contact!”

Annika Taylor, student Regie aan de Academie voor Theater en Dans
Max Slot, student Immersive Media aan de Nederlandse Filmacademie

---

Studeer jij aan de AHK en wil je ook samenwerken met studenten van andere academies? Plaats dan nu jouw oproep op het prikbord op MyAHK! Of ga jij binnenkort al starten met een eigen project? Kijk of je in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Cross Academy Fund.

De VRAcademy is een initiatief van de Nederlandse Filmacademie en verzorgt (interdisciplinaire) workshops op het gebied van immersive voor alle AHK-academies. In de VRSpace kun je als AHK-student terecht om een periode iets te onderzoeken op het gebied van immersive, zoals VR, projection mapping of motion capture.
 

Delen