Stijn Valentijn Grul wint de Keep an Eye Filmscore Award voor 'Mijn Lief Kind'

Gepubliceerd op

Op woensdag 26 juni is tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival in Eye Filmmuseum de Keep an Eye Filmscore Award 2024 uitgereikt aan componist Stijn Valentijn Grul (Master Composing for Film, Lichting 2024) voor de eindexamenfilm ‘Mijn Lief Kind’.

Componist Pepijn Peeters kreeg een special mention voor de muziek voor de eindexamenfilm ‘Teken mij een thuisland’.

De jury over de winnaar van de Keep an Eye Filmscore Award
De jury bestond uit Mojan Alaiyeh (componist), Michel Schöpping (sound designer) en Bob Zimmerman (componist, tevens juryvoorzitter). Zij waren allen zeer onder de indruk van de composities voor de eindexamenfilms van de Filmacademie.

Uit het juryrapport: "Voor de jury is de winnende componist degene die een opvallend diverse score heeft geschreven; van popsongs die expliciet verwijzen naar een periode tot een intelligente sfeerbepalende underscore en een emotioneel strijkkwartet. (…) Door een intense samenwerking met de regisseur is de muziek in dramaturgie, niveau en balans volledig geïntegreerd in het drama van de film en ondersteunt het zonder ooit op te dringen. We werden diep geraakt door de film en de partituur en bleven achter in diepe stilte."

De Keep an Eye Filmscore Award bestaat uit een geldbedrag van € 3.500,- (winnaar) en € 500,- (special mention) te besteden aan apparatuur en verdere professionele ontwikkeling. De prijs is ter beschikking gesteld door de Keep an Eye Foundation.

Keep an Eye Filmacademie Festival
Het Keep an Eye Filmacademie Festival is nog t/m 7 juli te bezoeken in Eye Filmmuseum en de Nederlandse Filmacademie. Meer informatie over het programma: www.filmacademiefestival.nl

Het Keep an Eye Filmacademie Festival wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende creatieve talenten en streeft naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te zien.


 

Delen