Dafne Wiegers

Dafne Wiegers

Opleiding
Architectuur
Lichting
2017
Website
www.dafnewiegers.nl
Contact
LinkedIn

Home of Legends

Home of Legends is een eSports-hub in het centrum van Londen, ontworpen voor Fnatic. Fnatic is een van de meest legendarische eSports-organisaties in Europa en slaagt erin om veel meer te behelzen dan gamen alleen. Home of Legends huisvest Fnatic’s League of Legends team en hoofdkantoor. Home of Legends biedt ruimte aan professionele spelers om te trainen, eten, samen te komen en te slapen, en het gebouw kan ook door fans worden bezocht.

In dit gebouw zijn ruimtes voor professionele spelers enerzijds en ruimtes voor de fans anderzijds dooreen gestrengeld als een Sundae-ijsje. Fans die het gebouw bezoeken, zijn op een constante queeste om uit te vinden waar hun helden zitten en zullen ze misschien (of misschien niet) vinden. Want waar is de ingang? En hoe kom je naar het volgende level? Wat zit er achter die ene muur?

Zoals in veel games is het gebouw Free to Play, waardoor er een open structuur met een daktuin voor de stad ontstaat, terwijl er tegelijkertijd een business model is. Tijdelijke game-installaties zijn er al genoeg, dit is het eerste permanente monument.

De structuur is ontworpen als een reeks scènes die de bezoeker kan verkennen, in plaats van uit te gaan van een reeks plattegronden zoals bij traditionele architectuur. Dit zorgt voor een gefragmenteerd gebouw. In het Home of Legends-gebouw is er geen route. Je kunt op veel plekken naar binnen en vervolgens verschillende kanten opgaan, omhoog en weer naar beneden. Deze tempel van het gamen is gefragmenteerd zoals het internet gefragmenteerd is: je zult je weg er doorheen moeten vinden.

Bovendien is Home of Legends een onderzoek naar hoe onze fysieke habitat er uit zal zien als de digitale habitat steeds invloedrijker wordt en we er meer tijd in ondergedompeld zijn. Ik denk dat de digitalisering van onze levens een revolutie is die net zo belangrijk is voor architecten als de woningbouw die gepaard ging met de industriële revolutie, de sociale ommekeer van de jaren zestig en het verlangen naar duurzaamheid in de jaren negentig en begin deze eeuw.

Meer informatie:
https://www.onlinebouwers.nl/dafne/homeoflegends.pdf

Afstudeercommissie: Machiel Spaan (mentor), Ira Koers, Kamiel Klaasse. Toegevoegde leden t.b.v. het examen: Bart Bulter, Miquel Loos.

Terug naar lijst
Delen