Jeannet Moor

Jeannet Moor

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2018

De master Kunsteducatie heeft mij inzichten gegeven op het gebied van diversiteit, inclusie, authentieke kunsteducatie en didactiek. Deze kennis heeft mijn visie aangescherpt op mijn werk als theatermaker en creatief-agogisch docent op de opleiding HBO social work.

Voor mijn literatuuronderzoek heb ik de beroepspraktijk van de sociaal werker onderzocht. Ik heb mij verdiept in de empowerende werking van actieve kunstbeoefening voor mensen met beperkingen. Daarbij stuitte ik op allerlei positieve en krachtige artistieke initiatieven van kunstenaars en social designers, die het leven van mensen in zorgsituaties verlichten en zingeven. Het heeft mij een stevige theoretische basis gegeven over ‘de taal van kunst’, die ontmoetingen mogelijk maakt tussen diverse groepen in de samenleving.

In het tweede jaar heb ik deze kennis in de praktijk gebracht via het vormgeven en organiseren van het kunsteducatief project UNFRAMED. Ik heb hierbij gebruikgemaakt van de krachtige werking van kunst als woorden ontbreken. In de ontmoeting van kunstenaars met een lichamelijke beperking en middelbare scholieren bleek het samenwerken aan een kunstwerk een sterke verbindende factor. Tevens heb ik door de master samenwerking gezocht met het lectoraat van de HvA en met andere hogescholen, om gezamenlijk de waarde van kunstonderwijs binnen social work te bepleiten en te waarborgen.

Beroep
Theatermaker en docent SPH

Visiestuk

Unframed

Jeannet is met haar afstudeerproject Unframed genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2018. Uit het juryrapport van de Eindwerkprijs: 'Jeanette Moor en Olav van den Brekel voelen de tijdgeest uitstekend aan. Dat bewijzen ze met Unframed, een warm pleidooi voor inclusief kunstonderwijs. In hun ambitieuze project pakken ze actuele thema’s op een liefdevolle manier op en weten ze niet alleen een hoge beeldende kwaliteit te realiseren, maar ook een doelgroep te bereiken die nog te vaak wordt vermeden in de kunsteducatie. Unframed is het type project dat een landelijke doorontwikkeling zou moeten krijgen, met Jeanette en Olav als vaandeldragers.' 

Meer over Unframed

Terug naar lijst
Delen