Priya Keet

Priya Keet

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2018

‘Often a single experience will open a young soul to music for a whole lifetime.’
– Zoltán Kodály
 
Met veel passie zet ik mij in voor een samenleving waarin ieder kind, ongeacht zijn of haar achtergrond, de kans krijgt zich te laten verwonderen en betoveren door kunst. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat leren over elkaars cultuur via verschillende kunstvormen een prachtige manier is om meer begrip te creëren binnen de samenleving.
 
Dankzij de master Kunsteducatie heb ik mij in dit thema kunnen verdiepen. In het eerste jaar door middel van mijn literatuuronderzoek over het belang van een cultureel diverse benadering van muziekeducatie. Samen met drie studiegenoten organiseerde ik ook het symposium ‘De Witte Olifant’ waarin via experimenten, creatieve tussenruimtes en verhalen werd onderzocht hoe aandacht voor culturele diversiteit de kunsteducatie in Nederland kan verrijken.
 
In het tweede jaar ontwikkelde ik als projectleider samen met Marloes Nieuweboer het project ‘Wij Amsterdammers’. Door te werken met kunstenaars en kunstvakdocenten met verschillende culturele achtergronden hebben wij binnen dit project ruimte kunnen maken voor rolmodellen, verhalen en kunst uit zowel westerse als niet-westerse culturen.
 
Deze studie was voor mij een verdieping en verrijking als kunsteducator, trainer, onderzoeker, projectontwikkelaar, maker en mens.

Beroep
Trainer, coördinator en muziekdocent Aslan Muziekcentrum

Terug naar lijst
Delen