Annelies den Boon

Annelies den Boon

Technologie is overal om ons heen. Het is dan ook belangrijk om na te denken over het verantwoord vormgeven van iets wat zo'n grote invloed heeft op onze moraal, onze cultuur en ons leven. Een rol die, volgens mij, voor kunst is weggelegd.

Tijdens de Master Kunsteducatie heb ik mij verder verdiept in onderwijs dat zich richt op de integratie van kunst, wetenschap en technologie. Vakoverstijgend onderwijs – en dan in het bijzonder deze combinatie, ook wel artscience genoemd – heeft mijn interesse sinds ik zelf ontdekte wat wetenschap en technologie kunst te bieden hebben en andersom.

Onderzoeken hoe artscience een plek kan krijgen binnen het onderwijs is mijn motivatie geweest om deze opleiding te volgen. Het kunsteducatieve programma ‘Machines als Performers’ met pabo-studenten, ‘Fabulous Fungus’ met vo-leerlingen en mijn onderzoek naar de praktijken, kansen en belemmeringen van kunstdocenten na het volgen van de nascholing technologyLab_ liggen allemaal in het verlengde van dit doel: authentiek onderwijs ontwikkelen waarbij verschillende vakgebieden samenkomen, gelijkwaardige uitwisseling plaatsvindt en we elkaar kunnen inspireren.

Beroep
Docent beeldende kunst en vormgeving, vakbegeleider Multimedia

Terug naar lijst
Delen