Carmen Lamptey

Carmen Lamptey

Volgens Marnix (2016) ontstaat de grootste wijsheid uit onzekerheid. Want hoe graag we de wereld ook willen reduceren tot kleine feitjes, in werkelijkheid is kennis wankel. En juist wanneer we accepteren dat we niets weten, worden we wijzer.

In het eerste jaar van de master Kunsteducatie heb ik een literatuuronderzoek gedaan naar diversiteit binnen kunstvakdocentenopleidingen. In mijn tweede jaar ben ik doorgegaan op dit onderwerp samen met mijn onderzoekpartner Gabriela Acosta Camacho. Samen hebben wij een ontwerponderzoek gedaan naar een inclusief curriculum-concept gebaseerd op meerdere culturele perspectieven.

In mijn tweede jaar heb ik samen met mijn projectpartner Gabriela in opdracht van Young in Prison een kunsteducatief project opgezet binnen de Justitiële Jeugdinrichting Teylingereind. Tijdens ons project ‘Insight Out’ hebben wij binnen een week met tien jongeren uit de jeugdinrichting en professionele kunstenaars een korte artistieke film gemaakt (gefilmd & geregisseerd door Vincent Vianen), met als thema ‘keuzes maken’.

De master heeft voor verdieping gezorgd binnen mijn werk, gedachtegang en leven. De zoektocht naar betekenis van de kunst binnen een specifieke context en de filosofische benadering spelen nu een centrale rol binnen mijn repetities, lessen, overleggen, workshops en producties.  

Beroep
Theaterdocent / maker

Terug naar lijst
Delen