Marit van der Meer

Marit van der Meer

‘Unser Kopf ist rund, damit das Denken die Richtung wechseln kann.’
Francis Picabia

Tijdens de master Kunsteducatie onderzocht ik de link tussen mijn werk als ontwerper en kunsteducatie. Ik heb geleerd om dit in een theoretisch kader te plaatsen en projecten heel gestructureerd te ontwikkelen, uit te voeren, te verantwoorden en te presenteren. Ik ben uitgedaagd om mijn visie op educatie en diversiteit te onderzoeken en in een breder perspectief te plaatsen.

Met mijn literatuuronderzoek ‘Het lerende museum’ verdiepte ik mij in de maatschappelijke en educatieve functie van musea in het verleden, heden en de toekomst.

In ‘I am Gen Z’, een kunsteducatief project samen met Iris van Oosten, legde ik een verbinding tussen het Stadsarchief Amsterdam – mijn opdrachtgever als ontwerper – en 66 mavo-leerlingen van het Berlage Lyceum. Met de vraag ‘Wat zou men over 100 jaar van ons moeten weten?’ zijn zij op zoek gegaan naar wat er volgens hen belangrijk is voor hun generatie en wat daarvan voor de toekomst bewaard zou moeten blijven. Het Stadsarchief Amsterdam heeft hiermee een diverse en authentieke aanvulling gekregen op het archief, verzameld en gemaakt door de jongeren zelf.

Voor het Rijksmuseum Amsterdam onderzocht ik samen met Maaike van Agteren de impact van deelname aan het Junior Fellowship op het leven van de deelnemers. In ons onderzoek ‘Tijd voor Talent’ gebruikten we hiervoor het perspectief van de deelnemers.

Beroep
Grafisch ontwerper en tentoonstellingsontwerper

Terug naar lijst
Delen