Gerharde Meinen

Gerharde Meinen

De enige wijsheid die echt telt is weten dat je niets weet” (Socrates, 469 v.C-399 v.C)

De master heb ik als een kennisrollercoaster ervaren; ik stapte er volkomen open in met de wens mijzelf uit te dagen en met als doel er rijker uit te komen. De uitspraak van Socrates koos ik omdat dat is wat ik deels heb ervaren: gretig naar kennis, maar hoe meer ik me verdiep in zaken als filosofie en literatuur, hoe meer ik ook besef wat ik allemaal (nog) niet weet. Er zijn veel luiken opengegaan en het ontdekken van nieuwe bronnen en inzichten smaakt naar meer.

De master gaf genoeg ruimte om een persoonlijke focus aan te brengen. Zo heb ik meerdere opdrachten zoals het filosofie essay en het empirisch onderzoek gelinkt aan mijn drijfveer voor een inclusieve maatschappij vrij van racisme, waar diversiteit omarmd wordt. De witte blik is nog altijd dominant aanwezig, óók in het onderwijs en juist daar kan een belangrijke bijdrage geleverd worden aan het creëren van bewustzijn en het aangaan van een dialoog.

Mijn afstudeerproject gaat over de positieve kracht van boosheid voor vrouwen, als krachtig middel tot verandering. Een thema dat, mede door dit project, een stukje beter op de kaart is gezet en veel vrouwen al heeft aangezet tot meer bewustzijn en gedragsverandering.

Beroep
Docent Beeldend

Terug naar lijst
Delen