Jasmin Deekman

Jasmin Deekman

We zijn er, wees welkom!
En wat een reis is het geweest. Ik heb in mijn vier jaren op de opleiding ontzettend mooie, nieuwe, en ook frustrerende lessen mogen ervaren. Ik had niet kunnen bedenken wat voor een imprint deze vier jaar zou achterlaten. De Docent Dans opleiding voelt als een veilige thuishaven. En hoewel ik mij altijd welkom voel is het tijd om de volgende stap te zetten.

Opleiding
Ik heb mijzelf als aanstormend dansdocent op inspirerende plekken kunnen ontwikkelen om de stap naar het werkveld werkelijkheid te maken. Ik heb met behulp van deze inspirerende plekken ontdekt hoe ik mijn visie en interesses als docent op verschillende manieren in te zetten waardoor ik voor meerdere doelgroepen inzetbaar ben. Ook heb ik als docerend maker kunnen onderzoeken wat mijn vaardigheden zijn en waar mijn kwaliteiten liggen. Ik heb stage gelopen bij TjillSkillz (choreograaf, docent, coach), Melanchthon Schiebroek (docent), het MSK IVKO (docent), House of Urban Arts (docent) en Bühnebiest (danser).

Essay Samen lachen
Ik heb mijn visie als choreograaf mogen onderzoeken in mijn essay over humor in het theater. Lachen is een van mijn basisbehoeftes. Om deze reden is humor, naast maatschappelijke actualiteit, altijd onderdeel van mijn artistieke proces. In dit essay beschrijf ik hoe humor kan fungeren als sociaal bindingsmiddel bij de toeschouwers en waarom dit van belang is in (dans)voorstellingen. Lees het essay Samen lachen hier.

Toekomstplannen
In mijn toekomst zie ik SERIÓÓS (opgericht met Meis Köster). In SERIÓÓS kan ik mijn artistieke en educatieve ei kwijt. Wij maken interactieve danstheater voorstellingen met een korreltje zout. Wij stellen ontzettend serieuze maatschappelijke kwesties aan de kaak. Thema’s die zwaar beladen kunnen zijn met een verwelkomende glimlach of een knipoog.

Gouden tip
Proef alles wat op je bord komt te liggen, wat voor geurtje er ook aan hangt. Als jij mag koken kan je altijd nog bepalen of jij hetzelfde recept gaat volgen.

Projecten
  • Kommetje Liefde

Terug naar lijst
Delen