Lola Mooij

Lola Mooij

Opleiding
Cinematography
Lichting
2020
E-mail
info@lolamooij.com

Voordat Lola aan de studie Cinematography begon deed ze in 2016 eerst de cursus lichtassistentie aan de Filmacademie. Daarnaast heeft ze als voorbereiding op haar studie stages gelopen bij DOP Steve Walker en gaffer Janneke Hoogeboom.  Ze was DOP van de korte scifi film Celluloid (Thom Lunshof, 2019), een buitenschools project dat binnen de Filmacademie ontwikkeld werd en onder andere geselecteerd is voor het Landshuter Kurzfilmfestival in Duitsland. Haar derdejaars documentaire 7 Dagen Alleen (Dylan Werkman, 2019) werd op NPO Extra uitgezonden en verscheen online op 2Doc. In datzelfde jaar heeft ze ook mogen proeven van haar droom om een kostuumdrama te draaien met haar derdejaars periode film Achter de Bomen (Thom Lunshof, 2019). 
Lola studeert af met twee films, de jeugddocumentaire Waarom bleef je niet voor mij? (Milou Gevers, 2020) en de donkere komedie Donnie Mountain (Thijs Bouman, 2020). Voor de documentaire heeft ze een deel van de stop-motion scenes geanimeerd. Ook was ze gaffer bij de dramaproductie Harmonia (Thom Lunshof, 2020). 
Wat de nabije toekomst betreft, haar fascinatie voor genrefilms is gebleven, het draaien van documentaires blijft bijzonder en commercials hebben hun eigen charme, kortom, de keuze is nog niet gemaakt. 

Projecten
  • Donnie Mountain
  • Waarom bleef je niet voor mij?
  • Harmonia
  • Commercials 2020

Terug naar lijst
Delen