Lotte de Leeuw

Lotte de Leeuw

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2020
E-mail
lottedeleeuw@hnt.nl

“Wanneer heb jij voor het laatst iets opnieuw bekeken?”

Ik ben de master begonnen omdat ik op zoek was naar verdieping op het gebied van kunsteducatie. In mijn eerste jaar heb ik me gericht op de combinatie van filosoferen en kunsteducatie, daarnaast heb ik een educatief lesontwerp gemaakt dat inspeelt op ‘geur’.

In het tweede jaar heb ik bij Kunsteducatief Project samen met Lobke Band een samenwerking met Escher in het Paleis opgezet. We hebben een interactieve en interdisciplinaire rondleiding ontworpen, waarbij theater, filosoferen en beeldende kunst met elkaar verweven zijn. Een museumervaring voor jongeren waarin meer ruimte is voor het persoonlijke archief. Waar het niet gaat over de bedoeling van de maker van het kunstwerk, maar over wat de toeschouwer ervaart als hij of zij naar het kunstwerk kijkt. Hierin heb ik als projectleider veel geleerd over interdisciplinair werken. Hoe kun je zorgen dat meerdere disciplines samengaan en bovenal: hoe kun je ervoor zorgen dat deze elkaar ook versterken?

Mijn doel is om mensen door een kunstervaring zich te laten verwonderen, over zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. Het durven om oprecht nieuwsgierig in de wereld te staan is daar voor mij onlosmakelijk aan verbonden. Elkaar durven bevragen en verwonderen. Dat zijn de woorden die ik na deze master nog veel zal gaan gebruiken.


De master heeft mij als het ware alles opnieuw laten bekijken, ik heb er een stevige basis aan kennis en ervaring aan overgehouden waar ik de komende jaren nog veel mee wil gaan doen.

Beroep
Theaterdocent en educatiemaker

Terug naar lijst
Delen