Olympia Visser

Olympia Visser

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2020

Naar binnen kijken

Bij mijn eigenaardige, meditatieve manier van tekenen ligt de focus op de grens tussen bewust en onbewust. Ik geef mezelf volledig over aan het maakproces en haal inspiratie en motivatie uit wat ik meemaak in het dagelijks leven. Indrukken van eigen ervaringen, gefotografeerde patronen, ornamenten en planten komen geherïnterpreteerd terug in mijn werk.

Essentieel is het werken zonder een vooropgezet idee en het uitstellen van het oordeel. Ik begin met een neutrale blik aan het werk, zonder aannames of mening, mijn focus ligt puur op het laten ontstaan en het ontwikkelen van de tekening.

Tegenwoordig ligt de focus van mensen vooral op het functioneren in de prestatiemaatschappij. Ze zijn bezig met de buitenwereld en vergeten vaak om bij zichzelf naar binnen te kijken. Een belangrijk onderdeel van mijn werkproces is juist het bewust kijken naar wat er binnenin mij gebeurt. Mijn werk is een weerspiegeling van een innerlijke wereld, waar elke vorm van imaginatieve fantastische realiteit, inclusief onbespreekbare toestanden, mogen ontstaan.

‘‘The creative process is a process of surrender, not control.’’
            – Julia Cameron.

‘‘The highest form of beauty lies not in representing the material world, but giving way to a more spiritual realm within ourselves.’’
– Plato

Terug naar lijst
Delen