Diana Bachour

Diana Bachour

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2021

‘Als een reis onvermijdelijk is, laat het dan een innerlijke zijn. En wat betreft vertrekken, het is niets anders dan een delicate passie om een droom van steen te bereiken!’
– Mahmoud Darwish

Ik heb de vrijgevigheid van kunsteducatie ervaren. Door deze studie ben ik in aanraking gekomen met de Nederlandse cultuur, het stimuleerde mij om het gevoel van erbij horen op een authentieke manier te ervaren.

Tijdens mijn studie ontdekte ik verschillende aspecten en talenten in mezelf die nooit de kans hebben gekregen om te verschijnen en te groeien, zoals een kunsteducatieve projectleider, programmamaker en empirisch onderzoeker. Bovendien heb ik beter begrepen hoe ik mijn opgedane kennis kan inzetten om andere mensen te helpen groeien en bloeien. Ik had geluk omdat ik de kans kreeg om integratie via kunsteducatie te proeven. En nu moedig ik andere mensen aan om deze smaak van kunsteducatie ook te proeven tijdens hun zoektocht in Nederland via verschillende integratieprojecten waarin kunsteducatie centraal staat.

Samenwerking, zelfreflectie, evalueren, onderzoeken, leiden en filosoferen, durven in de praktijk en heel veel nieuwsgierigheid zijn de ingrediënten van de kunsteducatieve ruimte, waarin mijn culturele bagage in balans is met mijn actieve groei in deze dynamische samenleving.
 

Terug naar lijst
Delen