Laura Bolscher

Laura Bolscher

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2021
Website
www.laurabolscher.com

Gedurende de master heb ik onderzoek gedaan naar de overlap tussen kunst en educatie en de rol van publiek in mijn werk. Zo verdiepte ik mij voor mijn literatuuronderzoek Educatie als Kunstvorm in de manier waarop educatie door kunstenaars wordt ingezet in hun werk. In het essay Mijn Publiek en Ik schreef ik over Ranciere’s idee van gelijkheid. Ik plaatste dit idee naast de manier waarop ik de afstand tussen mij en mijn publiek poog weg te halen om het publiek echt onderdeel van mijn werk te maken.

De master bood mij toegang tot een werkwijze waarin het individuele van het kunstenaarschap plaats maakte voor de samenwerking met de ander. Collega’s, leerlingen en publiek zijn hierdoor enorm waardevolle sparringpartners geworden. Zo ontwikkelde ik samen met Marina Kaptijn Red Carpet Club bouwt een Pril Holland Festival, een kunsteducatief project voor het Holland Festival. Wij boden acht jongeren uit Amsterdam Nieuw-West eigenaarschap over het project, door hen een minifestival te laten organiseren. Een voorproefje op het Holland Festival in april, speciaal ontwikkeld voor hun leeftijdsgenoten.

Ook ontwierp ik in samenwerking met Channa de Vries lesprogramma’s voor de basisscholen Klein Amsterdam en De Eigen Wijs waarin wij de leercommunity centraal stelden.

Terug naar lijst
Delen