Madeleine Holtzer

Madeleine Holtzer

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2021

Zet 15 kunstenaar-educators bij elkaar en er gebeurt van alles dat je niet had kunnen voorzien. Kritisch, veelzijdig en aan elkaar gewaagd: je moet je kop in het zand steken wil je niet beïnvloed worden door zo’n diverse en gedreven club mensen. Met elkaar hebben we onderzocht hoe we de wereld van kunst en onderwijs kunnen beïnvloeden en daarmee aan onze eigen fundamenten gerammeld, onze eigen grenzen verlegd.

Mijn literatuuronderzoek naar de potentie van straattheater bij de identiteitsvorming van jongvolwassenen in het licht van socialmediagebruik sluit naadloos aan op mijn werk als HBO-docent Media. Het geeft me handvatten voor de lespraktijk.

Een ervaring die diepe indruk maakte was het project dat ik deed met Diana Bachour. In samenwerking met Museum Catharijneconvent en Theater Utrecht ontwikkelden we een workshopserie om vrouwelijke statushouders te helpen balans te brengen tussen enerzijds de waarden en gedragscodes waarmee ze vanuit hun cultuur zijn uitgerust en anderzijds de waarden en gedragscodes zoals die voor vrouwen in Nederland gelden. Heel bijzonder wat je met interdisciplinaire artistieke werkvormen kunt bereiken. We zetten een eerste stap en gaan dit concept zeker verder ontwikkelen.

Ik ging voor een diploma en kreeg voldoende inspiratie en ervaring voor minstens één carrier switch. 
 

Terug naar lijst
Delen