Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2022
Website
www.dadodans.nl
E-mail
gaia@dadodans.nl

Beroep: choreograaf en artistiek leider

Ik ben de master Kunsteducatie begonnen om mijn visie op kunsteducatie te verdiepen maar ook om mijzelf simpelweg verder te ontwikkelen als kunstenaar en persoon.

Tijdens de master Kunsteducatie heb ik geleerd om mijn werk als choreograaf en artistiek leider van mijn gezelschap Dadodans te relateren aan filosofische of theoretische benaderingen van kunst en educatie.

In mijn essay heb ik mijn ervaringen, ideeën en intuïtieve gedachten over de kracht van dans kunnen beargumenteren aan de hand van het denken van de filosoof Maurice Merleau-Ponty. Hierbij maakte ik aannemelijk dat kijken naar dans het lichaamsbewustzijn kan vergroten en de toeschouwer in staat stelt de oorspronkelijke eenheid tussen lichaam en wereld te ervaren. Deze eenheid ligt althans ten grondslag aan het filosofische gedachtegoed van Merleau-Ponty. Een gedachtegoed waarin ik me herken.

In mijn empirisch onderzoek heb ik onderzocht welke rol pedagogisch medewerkers spelen bij hoe kinderen onder de vijf jaar theatervoorstellingen ervaren. Dankzij dit onderzoek groeide bij mij het besef hoe belangrijk de dialoog tussen kunstenaars en leraren is.

Ik heb in deze twee jaar veel geleerd; dankzij deze opleiding kan ik de wereld van de kunst(educatie) vanuit een breder perspectief bekijken.

Terug naar lijst
Delen