Robijn Boekelman

Robijn Boekelman

Opleiding
Productie
Lichting
2022
E-mail
robijn.boekelman@hotmail.com

Robijn Boekelman (Chertsey, 1996) besloot tijdens haar studie Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht dat ze een baan in de filmindustrie ambieerde. Ze liep stage bij het Nederlands Film Festival en was naast haar functie op de afdeling Marketing en Communicatie verantwoordelijk voor de organisatie van de publieksprijs. Daarna begon zij als assistent producent bij filmproducent Dutch Mountain Film en werkte zij aan de research, scriptontwikkeling en financiering van diverse producties, waaronder de internationale documentaire 100UP (Heddy Honigmann, 2020). 

Gedurende de bachelor Productie aan de Nederlandse Filmacademie produceerde Robijn de derdejaarsfilm Revelinho (Idriss Nabil, 2021) die bij het Sehsüchte Film Festival de prijs voor Best Children’s Film won. In 2019 liep zij stage bij New Amsterdam Film Company als assistent productieleider bij de speelfilm De Oost (Jim Taihuttu, 2020). Een jaar later werkte zij mee aan de productie van de documentaire The Occupied City (2023) van Oscarwinnaar Steve McQueen als onderdeel van haar stage bij Family Affair Films. 

Robijn produceerde in haar afstudeerjaar de documentaire Filho (Tomas Ponsteen), de fictiefilm Joan’s Theme (Kiefer Eijckelhof) en een commercial. Daarnaast werkte ze als distributie-assistent bij September Film.

 

Projecten
  • Filho
  • Joan's Theme

Terug naar lijst
Delen