Wietske Hellinga

Wietske Hellinga

Beroep: kunstdocent, cultuurcoördinator en maker

Als ervaren kunstdocent in het voortgezet onderwijs had ik behoefte aan meer verdieping in de kunsteducatie. Tijdens de master ben ik in de rol van onderzoeker en projectleider met andere ogen naar kunsteducatie gaan kijken. Daarnaast heeft de master mij veel nieuwe inzichten gegeven rondom actuele ontwikkelingen op het gebied van kunst en onderwijs.

Als afstudeerproject heb ik samen met Ninette Schostack ‘De Kunst Verderkijker’ gerealiseerd, een samenwerking tussen zorginstelling Scorlewald en museum Kranenburgh. Dit kunstproject met outsider art heeft mij veel geleerd over inclusiviteit in de kunst. Als projectleider heb ik hierbij waardevolle ervaring opgedaan door de relatie te leggen tussen een zorginstelling en een museum. Daarnaast heb ik met Meldrid Ibrahim onderzoek gedaan naar hoe ArtsSciences-kunstpraktijken ‘ethische verbeelding’ bij studenten op gang kunnen brengen. Dit onderzoek heeft mij nieuwe inzichten gegeven in hoe jongeren naar actuele kunst kijken en hierop reageren.

De bevlogen docenten en de inspirerende en actuele lesstof maken dat ik de opleiding zeer kan aanbevelen aan kunstdocenten die meer verdieping zoeken in de kunsteducatie.

 

Terug naar lijst
Delen