Floor de Wolf

Floor de Wolf

Opleiding
Productie
Lichting
2023
E-mail
floor@mooienel.nl

Floor de Wolf (Eindhoven, 1999) startte haar studie aan de Nederlandse Filmacademie in de richting scenario. Tijdens het eerste jaar kwam ze erachter dat de productionele kant van het filmvak haar nog meer lonkte dan het scenarioschrijven; ze stapte over naar de richting Productie. Haar scenario-achtergrond maakt dat zij betrokken en geïnteresseerd is in de inhoudelijke kant van het productievak, maar ook het uitvoerend en financieel produceren van films heeft haar grote interesse gekregen. 

In de zomer van 2021 liep Floor stage bij Big Blue waar ze heeft meegewerkt aan de serie Rampvlucht (Lourens Blok, 2022). Naast haar studie aan de Nederlandse Filmacademie volgt ze vakken van de studie bedrijfskunde aan de Open Universiteit. 

Floor studeert dit jaar af met de fictiefilms Niks Gebeurd (Edward de Jong), Daar moet nog wat mee (Carmen Maria) en met twee commercials voor SIRE: Choose Life, Not Likes (Jonathan ten Broeke) en Niet jouw Schuld (Stan Visser).  Ze wil de komende jaren graag veel ervaring opdoen in verschillende functies om uiteindelijk de richting van het producentschap op te gaan. Samen met studiegenoten Joey Jansen, Thijmen Knook en Hugo Drechsler start Floor het productiehuis Mooie Nel. Dit productiehuis zal zich op zowel fictie als documentaire focussen. 

Projecten
  • Niks Gebeurd
  • Daar moet nog wat mee
  • Commercials 2023
  • We’ll Get to That
  • Nothing Happened

Terug naar lijst
Delen